Jeugdwet Jeugdwet

De gemeente waar de gezaghebbende woonachtig is, is verantwoordelijk voor de zorg. Het is voor ons van belang te weten wanneer de gezaghebbende verhuist naar een andere gemeente. Wij vragen u dit door te geven aan de behandelaar van uw kind. De gemeente waar de gezaghebbende woont is immers verantwoordelijke voor de financiering. Wij zullen zorgdragen dat de rekening dan bij de juiste gemeente terecht komt.

Wanneer jij of uw kind 18 jaar wordt valt deze zorg niet langer onder de afspraken met gemeenten, maar wordt de zorg geleverd vanuit de Zorgverzekeringswet. Wij hebben afspraken gemaakt met zowel gemeenten als met de verschillende zorgverzekeraars. Dat betekent dat jij of uw kind geen veranderingen ondervindt in de zorg. Mogelijk dien je wel een nieuwe verwijsbrief te halen bij de huisarts. Het is belangrijk dat jij of uw kind tijdig een eigen zorgverzekering afsluit. Er geldt binnen de zorgverzekeringswet een eigen risico voor iedereen vanaf 18 jaar.

Ben je jonger dan 12 jaar, dan kun je niet zelf hulp vragen. Je ouders moeten dat voor je doen. Ben je tussen de 12 en de 16 jaar, dan kun je wel zelf hulp vragen maar wij vinden het wel van belang, dat je ouders erbij betrokken mogen zijn. Als je ouder bent dan 16 mag je helemaal zelfstandig hulp vragen bij ons. We hebben altijd het adres van je gezaghebbende ouder of verzorger nodig. Met dit adres kunnen wij bepalen naar welke gemeente de rekening van je zorgtraject moet gaan.