Inschrijven cliënten

Op uw verwijsbrief staat aangegeven of uw huisarts u verwijst naar de Basis ggz, Specialistische ggz.

Kies hieronder wat op uw verwijsbrief staat aangegeven door op één van de twee knoppen te klikken.

Mocht u hier nog een vraag over hebben neem dan contact op met uw huisarts.

 

Ik heb een verwijsbrief voor:

 

Let op:

LET OP: Met ingang van 1 januari 2022 gaat de bekostiging voor de zorg in de geestelijke gezondheidszorg veranderen. Dit betekent dat 1nP op 31 december 2021 verplicht is alle lopende dossiers af te sluiten en deze te factureren bij de zorgverzekeraar.

 

U krijgt dan van uw zorgverzekeraar een overzicht van uw Eigen Risico over 2021 waar deze factuur op staat vermeld. Wanneer uw Eigen Risico over 2021 nog niet (volledig) was verbruikt, zal dit alsnog verrekend worden. Zo kunnen alle zorgaanbieders in januari 2022 starten met het nieuwe bekostigingssysteem. Op het moment dat uw zorg in 2022 doorloopt, zal deze onder de nieuwe bekostigingssystematiek, het zogenaamde Zorgprestatiemodel, gaan vallen.

 

Een van de voordelen hiervan is dat u makkelijk kunt zien welke zorg u heeft gehad in de voorgaande maand. Een van de nadelen is dat u vanaf 1 januari 2022 opnieuw start met het aanspreken van het Eigen Risico 2022 en hierdoor dus mogelijk over 1 zorgtraject 2 keer Eigen Risico betaalt.

 

Als zorginstelling betreuren wij dit zeer, maar kunnen hier niets aan veranderen.

We willen u wel graag goed informeren. Mocht u hier vragen over hebben, neem gerust contact op met uw zorgverzekeraar of met uw zorgverlener.

 

Lees hier meer.